Middagsupplevelser att minnas – 8 restauranger att besöka

ettAtt äta middag ute är en av livets stora njutningar. Middagsupplevelser på restaurang kan vara en resa i sig själv, en möjlighet att upptäcka nya smaker och kulturer. I detta blogginlägg tar vi dig med på en kulinarisk resa genom flertalet restauranger i Sverige som alla bjuder på sin egna unika upplevelse. Oavsett om du söker efter rustika smaker från norr eller lyxiga middagar i Stockholm så kommer här middagsupplevelser att minnas.

8 stycken middagsupplevelser

1.Smaka på Västsverige på Restaurang Vass

Beläget i den pittoreska orten Brastad finner du Restaurang Vass en upplevelse med stort fokus på lokala och säsongsbetonade råvaror. Med kreativitet och säsongens primörer komponerar Restaurang Vass imponerande rätter som även fått dem certifierade i Smaka på Västsverige.

 

2. Smaka på Italien på Deli Di Luca

På Södermalm i Stockholm finner vi Deli Di Luca. Denna restaurang tar er hela vägen till Italiens klassiska kök med en modern twist. Här kan ni njuta av färska pastarätter, antipasti och ett fantastiskt urval av ostar och charkuterier. En perfekt plats för en avslappnad middag med vänner.

 

3. Beermakers Dinner på Två feta grisar

Sugen på middag och provning i ett? Då är restaurangen Två Feta Grisar med deras Beermakers Dinner en perfekt middagsupplevelsen för dig. Här bjuds det på 5 stycken utvalda rätter med specifik utvald dryck för att få smaklökarna att dansa.

4. Middag på den prisbelönta restaurangen på Fotografiska

Fotografiska i Stockholm är inte bara känt för sina fotoutställningar, utan även för sin prisbelönta restaurang. Restaurangen bjuder på innovativa, hållbara och växtbaserade rätter, alltid efter säsong. Menyn förändras regelbundet och använder de bästa lokala råvarorna. Detta blir en restaurang att lägga till på din lista av  middagsupplevelser att minnas.

 

5. Norrländksa smaker på Restaurang Knut

Sugen på en smak av Norrland? Ja men då ska du besöka Restaurang Knut i Stockholm, antingen på Regeringsgatan eller på Upplandsgatan i Stockholm. Där serveras rätter som är tillagade med traditionella metoder och smaker från de norrländska skogarna. En perfekt plats för dig som vill upptäcka den nordsvenska matkulturen.

 

6. Unik middag på Matbaren

Mathias Dahlgrens restaurang Matbaren är en klassisk bistro i modern tappning. Med fokus på säsongens bästa råvaror skapas här en väldigt levande meny och ni får välja bland mellanstora rätter som kompletteras med noggrant utvalda drycker. En kulinarisk upplevelse att minnas.

7. Hantverks öl och middag på Carnegiebryggeriet

I en industrilokal i Hammarby Sjöstad i Stockholm finner du Carnegiebryggeriet, bryggeri och restaurang i ett. Ett perfekt middagsalternativ för dig som hellre väljer öl framför vin till maten. Varför inte äta en riktigt bra burgare, dricka en nybryggd öl och titta ut över vattnet.

8. Middag i ren lyx på Operakällaren

Operakällaren i Stockholm, är en symbol för lyx och gastronomisk excellens, en perfekt middag när du vill att lyx ska vara högsta prio. Här kan du uppleva en middag i världsklass med en meny som kombinerar klassiska svenska smaker med internationella influenser. En oförglömlig upplevelse.

 

Fler middagsupplevelser att minnas

De flesta restauranger bjuder ofta på sin helt egna middagsupplevelse. Beroende på vad ni är sugna på både när det kommer till mat och upplevelse så finns det alltid något för alla. Här kommer fem ytterligare middagsupplevelser att minnas.

Rösta på detta inlägg