8 upplevelser att göra i Malmö

Malmö, Sveriges tredje största stad har ett brett utbud av upplevelser, sevärdheter och god mat från hela världen. Med så många upplevelser på liten yta kan det vara både lätt och svårt att hitta upplevelsen som passar just dig. Därför kommer här 8 upplevelser att göra i Malmö, oavsett väder och årstid.

1. En matresa genom Malmö

Malmö är känt för sitt mångsidiga matutbud, från traditionell svensk mat till internationella rätter från hela världen. Varför inte unna sig en riktigt god och prisvärd falafel längs med Bergsgatan upp mot Möllevångstorget, äta riktigt god glass på Köld eller sätta sig ner på en prisbelönt restaurang.

 

2. Se Malmö från kanalen

Malmö är fylld av härliga kanaler som slingrar sig runt Malmö och dess olika stadsdelar, bland annat förbi Kungsparken. Hyr en kajak eller en trampbåt och ta er runt kanalen en dag när solen lyser. Ett perfekt sätt att se Malmö från ett helt nytt perspektiv. För er som hyr en trampbåt kan det va trevligt att ta med sig en liten fika då det är lättare att umgås med varandra än om ni tar er fram i kajak.

 

3. Det centrala slottet

Inte lågt från Malmö Centralstation hittar du Malmöhus Slott, ett av nordens äldsta bevarade renässansslott. Idag är slottet ett spännande museum för stora och små och på sommaren hålls det härliga evenemang på den stora innergården. Upptäck stadens historia genom fascinerande utställningar och njut av den vackra utsikten från slottets torn.

 

4. Härliga utekvällar i Malmö

Malmö har ett brett utbud av klubbar, från Etage med sina många dansgolv, till de glittrande dansgolven i Moriska paviljongen som ofta bjuder på härlig pop till afro beats eller varför inte Inkonst med en gnutta mer nischade kvällar. Eller spendera kvällen till brölande karaoke runt Möllevångstorget. Upplevelserika kvällar garanteras. Efter en utekväll är det sedan skönt att komma tillbaka till hotellet och låta benen få vila.

 

5. Upplev i Folkets Park

I Folkets Park finner du allt från lekplatser och grönområden till konserter och festivaler. Parken erbjuder något för alla åldrar och intressen där du kan koppla av, umgås med vänner och familj, eller helt enkelt ta en lugn promenad. Du finner flertalet restauranger och barer i och i anslutning till parken och även mycket aktiviteter i form ramper för skateboard till minigolfbanor.

 

6. Badplatserna du inte vill missa

Längst med Malmös kust finner du flertalet bryggor och badplatser. För den som gärna undviker sanden mellan tårna så ska man ta sikte på Scaniabadet med sitt soldäck och bryggorna, och för den som vill ha det motsatta kan man istället välja den mindre Klaghamnsstranden. Sugen på kallbad? Då ska du bege dig till Ribban och dess vackra kallbadhus. Även där finner du en fantastiskt lång vit sandstrand för lata sommardagar.

 

7. Gå på konstvandring

Malmö är full av offentlig konst och passar därför perfekt för upplevaren som vill se sig om i staden och samtidigt uppleva fantastiska konstverk. Här hittas allt från The Knotted Gun, en fredsymbol känd världen över, till stora graffiti konstverk som målar många av malmös pampiga hus. För den som vill hålla sig inomhus finns det självklart utställningar inomhus på bland annat Moderna Muséet i Malmö till Malmö Konsthall. Vill du ha en guidad tur finns det flera möjligheter att hitta just detta.

 

8. Malmös musikscener

Det finns massor av musikscener i Malmö att utforska. Från Inkonst med sitt stora fokus på det elektroniska till Babel som bjuder in till konserter med så väl Svenska som utländska artister. Varje sommar bjuder även Malmö Stad in till Malmöfestivalen som under åren har lockat besökare från hela Sverige för att se stora stjärnor som Steve Aoki, LCD Sound System, Robyn och Zara Larsson och många många fler.

 

Fler upplevelser i Malmö

  • Åk på utflykt – med enkla förbindelser kan du under en timme ta dig till så väl Lund, Helsingborg och Köpenhamn
  • Besök Turning Torso, ett av Sveriges starkaste landmärken
  • Njut av Malmös uteserveringar året om
  • Shoppa på Emporia, en av Skandinaviens största gallerior
Rösta på detta inlägg