5 upplevelser för jullovet


Snart är julen kommen, snart är julen här och för de med barn blir det med det också jullov. Vad ska man fylla dessa kalla vinterdagar med när man inte längre är proppmätt av julmat? Här kommer fem vinterupplevelser att genomföra under jullovet.

5 upplevelser för hela familjen att göra på jullovet

Gör något roligt eller spännande med hela familjen i vinter innan skolan börjar.

 1. Gå på bio
  Att gå på bio är en riktig klassiker under jullovet. Ofta släpps det filmer som passar för hela familjen runt jul vilket därför också passar hela familjen. Så på med jackan och traska till närmaste biosallong.
 2. Gå på museum
  En härlig sak att göra med hela familjen under jullovet är att gå på museum, både roligt och ofta även lärorikt. För de med mindre barn kanske en sväng på Stockholm Toy Museum kan vara något som intresserar, här får man kolla på leksaker från förr och nu, och självklart också leka med dem. För de som har äldre barn kan istället Fotografiska vara en fantastisk ide.
 3. Åk pulka
  Har man turen på sin sida ligger snön som en vit filt över landet under jullovet. Koka en termos med choklad, på med understället och ta er till närmaste pulkabacke för ett par åk i snön. Har man ingen pulka fungerar alltid en plastpåse som en perfekt stjärtlapp. Detta blir en härlig snödag i pulkabacken.
 4. Gå på äventyr
  Kanske är snö och kyla precis det ni vill undvika under vinterlovet, i så fall kommer här ett roligt förslag att genomföra. Nämligen DIVR Hyper Reality, ett äventyr i 4D! Här kan ni träffa dinosaurier eller lösa det mystiska fenomenet under jorden, och allt detta även inomhus. Perfekt för er som tröttnat på kylan.
 5. Ta med familjen på spa
  Ja, du läste rätt, hela familjen kan gå på spa tillsammans och även om lugnet kanske inte blir exakt samma som om ni skulle åka utan barnen kanske det är precis det här ni alla behöver. Njut av poolen, sitt i bastun och bara ta det lugnt en stund efter julens alla spring.

 

Rösta på detta inlägg