Upplevelser under 500kr

Upplevelser för de spontana tillfällena

person på scen som kör standup

Ibland är det bara så att man får en känsla. Att man vill hitta på något precis exakt när tanken slår en. Kanske fick man en lucka att fylla i helgen, kanske kom man på att det ändå hade varit lite kul att dra ihop polarna, eller familjen och göra något roligt ihop. När man också vill planera in något snabbt är det nästan en fördel att det inte kostar skjortan. Därför kommer här upplevelser under 500 kronor som du, ensam eller med andra, kan göra direkt när känslan slår till. Att hitta på något roligt som bryter vardagens vanliga mönster behöver inte vara så dyrt som man kan tro.

För den som behöver återhämta sig

För den som söker lite återhämtning i vardagen kan man kanske behöver byta miljö, en miljö som lugnar så väl kropp som knopp. På Stenungsbadens Spa får du möjlighet att gå på spa. Börja med att ta ut den sista energin du har på gymmet, dock inte obligatoriskt för att ha en avkopplande dag på spa. Efter det finns det så mycket mer att unna sig. Det finns nämligen både pool, jacuzzi och för den som vill,  havet när man blir sugen på ett härligt dopp. Efter bad, eller mellan doppen, finns det ett helt bastulandskap att ta del av. Här kan man absolut prata om en härlig spadag som även plånboken kan tacka dig för.

Gå på museum med familjen

Letar ni efter något att göra med hela familjen kommer här en upplevelse för er. Besök Stockholm Toy Museum med hela familjen. Passar så väl stora som små. Här finner ni norra Europas största samling av leksaker och serier. För de äldre i sällskapet blir det kanske en nostalgitripp. Visa vilka leksaker du lekte med när du va lite, vilka leksaker du önskade dig i julklapp och leksakerna du kanske aldrig fick. För dom mindre, eller dom med barnasinnet kvar, finns det mycket interaktivt vilket skapar en möjlighet till lek. En perfekt aktivitet för hela familjen.

En minisemester till Italien

Mitt i Stockholm, på den gamla biografen Röda Kvarn, finner ni Eataly Stockholm, en Italiensk saluhall med allt från restauranger och vinbarer till olika former av utbildningar. Italien är, som många vet, en av världens främsta vinländer som producerar viner som älskas av vinkännare. I en vinprovning på Eataly får du verkligen ta del av det allra bästa. Välj mellan Italienska rödviner, så som Nebbiolo från Piemonte eller Chianti från Toscana. Eller om du är mer för de mousserande dryckerna kanske den kursen intresserar dig mer. Känner man att man inte vet vart man ska börja när det kommer till vin kan kursen ABC om Italienska viner passa som en bra utgångspunkt. Oavsett vad, så är det kurser som kommer med goda smaker och enormt mycket kunskap.

Upplev ett långvarigt mysterium

Bjud hem kompisen en gång i veckan och lös ett spännande mordfall, som om ni vore Sherlock Holmes själva. Eller som i det här fallet, hjälp honom. Under 6 till 8 veckor landar det ett brev i brevlådan från Dr. Watson där han har sammanfattat fallet för er. I varje brev framkommer det mer information om hur fallet har begåtts vilket gör det lättare att lösa. Imponera er själva, Dr. Watson och Sherlock Holmes genom att lösa mysteriet innan dem. En upplevelse som helt klart varar länge och blir perfekt om ni gillar trevliga hemmakvällar i soffan. Gnugga geniknölarna, lös mysteriet och förbered dig på ett par spännande veckor.

Fler upplevelser som är snälla mot plånboken

Det är spännande att uppleva saker som sätter lite extra prägel på vardagen, och som ni läst behöver det ju inte kosta en förmögenhet. Med en femhundring kommer man långt, allt från spaupplevelser till smaksensationer.

  • Stockholms Bränneri – Ett mysigt besök på deras destilleri och smaka på deras unika gin.
  • Kör gokart – För den som vill testa sina förarkunskaper på banan.
  • Massage 25 min – Kan göra under för välmåendet.
  • Prova-på-dyk – Första steget till dykcertifikat.
  • Stand up för två – En riktigt rolig kväll.
Rösta på detta inlägg