Fyra steg mot att bli Sveriges mästerkock

Det populära matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock har påbörjat sin sjunde säsong och matälskare runt hela landet sitter klistrade framför Tv:n på kvällarna. Är du en självutnämnd konnässör som drömmer om en egen sous vide och slänger dig med uttryck som ”blanchera”? Vi har samlat ihop fyra upplevelser som förbereder dig inför nästa års ansökan till det populära matlagningsprogrammet.

Är du redo för Sveriges mästerkock?

 

Steg ett: Inspireras av en Middag på stjärnkrog

Låt dig inspireras av den fantastiska maten på någon av Sveriges absolut bästa restauranger, där meriterade krögare serverar dig och en vän en avsmakningsmeny om fem rätter i toppklass. Mums eller mediokert? Om en middag på en stjärnkrog inte imponerar på dig trots sin skrytiga Guide Michelin-stjärna, är du redo att gå vidare till steg två.

 

Steg två: Utvecklas under en Matlagningskurs

Upp till bevis! Du blir uppenbarligen inte avskräckt av det bästa som finkrogarna har att komma med. Men för att klara av de tuffa utmaningarna i Sveriges mästerkock är det inte fel att ta hjälp för att fortsätta utvecklas i din matlagning. Under matlagningskursen får du ta del av kockens knep och hemligheter för en perfekt sammansatt måltid. Är du bäst i klassen? Då är du redo för steg tre!

 

Steg tre: Testa dina kunskaper under en Matvandring

Följ med en kunnig guide på en matvandring bland läckerheter som ostar, bröd, kallskuret och desserter och lär dig samtidigt den kulinariska historien bakom maten. Har du inte lärt dig något du inte redan kunde efter matvandringen? Då är det dags för slutprovet!

 

Slutprov: Dinner in the dark

Vässa ditt smaksinne inför det ultimata blindtestet. Under Dinner in the dark blir du serverad en trerättersmeny inklusive dryck och kaffe på maten – i totalt beckmörker! Kan du identifiera och beskriva smakerna genom endast dina smaklökar? Skicka in din ansökan till nästa omgång av Sveriges mästerkock så snart den öppnar, du är redo! Vi tvivlar inte en sekund på att du går direkt till final.

 

Lycka till önskar Live it!

Rösta på detta inlägg