Morgongåva – en traditionell kärlekspresent i ny tappning

Morgongåva - en traditionell kärlekspresent

Morgongåva är en mycket speciell gåva som mannen, enligt tradition, ger till sin nya fru på morgonen efter bröllopsnatten. Förr i tiden avsåg gåvan att trygga brudens ekonomi utifall att mannen gick bort och kvinnan blev änka. Traditionen med morgongåva har följt med in i modern tid, och brukar ofta vara ett fint halssmycke eller en dyrbar ring. Ganska trist och oromantiskt, håller du inte med?


Vi på Live it tycker att det är dags att hotta upp denna tradition och modernisera morgongåvan ordentligt. Varför inte överraska din nya fru eller man med en kärleksgåva som är minst lika rolig och festlig som kvällen och natten ni precis upplevt tillsammans?

 

Tips på morgongåva

Först och främst – samhällsstrukturerna ser inte likadana ut nu som de gjorde förr i tiden. Det finns alltså ingen anledning till varför endast mannen ska ge bort en morgongåva. Låt oss istället föreslå att ni båda ger var sin gåva – eller varför inte gå ihop och ge varann en gemensam upplevelse? Här kommer våra bästa tips på moderna morgongåvor:

  • En gemensam resa
    Kontot är förmodligen inte speciellt fett efter bröllopet. Om ni slår ihop morgongåvan med bröllopsresan har ni kanske möjlighet att unna er något annat härligt under resans gång, kanske att bo lite finare?
  • Avkoppling
    Bröllopsplanering kan vara riktigt tids- och energikrävande. Känns det som om det enda ni pratat om de senaste månaderna är bordsplacering och blomsterarrangemang? Vad passar då bättre som morgongåva än en SPA-weekend för två?
  • Er första aktivitet som gifta
    Bara för att ni nu är man och hustru får ni inte sluta anstränga er! En gemensam aktivitet gör er ännu mer sammansvetsade som äkta makar. Det kan vara vad som helst – spela schack, sjunga i kör eller prova på att dansa salsa tillsammans.
  • Har ni fått pengar i bröllopspresent att förvalta som ni vill? Kanske hittar ni en upplevelse som ni drömmer om att dela, bland våra bröllopspresenter? Fler tips hittar du bland våra upplevelser för två .

Morgongåva till henne

Ärligt, har du någon gång kikat i din nyblivna frus smyckeskrin? Även om smycken alltid är en uppskattad gåva, är det samtidigt ganska uttjatat. Hitta på något annorlunda som passar din frus personlighet istället. Bland våra annorlunda upplevelser hittar du garanterat en upplevelse som passar olika typer av personer. BodyFlight kanske? Det är vår mest populära upplevelse just nu och passar fruar (och andra tjejer såklart) som är nyfikna och äventyrslystna.

 

Morgongåva till honom

Att hitta en morgongåva till mannen är inte alltid helt lätt, men vi har några tips. Att gifta sig är för många ett av de största stegen i livet och efter bröllopet är det lätt att känna att dina livsmål stagnerar. Vad blir nästa punkt att checka av? Håll liv i din nya makes bucketlist genom att till exempel anmäla honom till ett häftigt lopp, eller varför inte låta honom hoppa fallskärm?

 

Hoppas ni hittar en morgongåva som passar både nyblivna fruar och makar. Stort grattis till ert äktenskap och lycka till i framtiden önskar vi på Live it!

Morgongåva – en traditionell kärlekspresent i ny tappning
5 (100%) 1 vote[s]