Rolig & annorlunda fakta om historiska upplevelser

Rolig fakta om historiska upplevelser

Visste du att världens första fallskärmshopp gjordes för över 223 år sedan och att världens äldsta ost är hittad på en kinesisk mumie? Här kan du läsa om några historiska upplevelser.

Världens första fallskärmshopp

Världens första fallskärmshopp gjordes för 223 år sedan i Paris, Frankrike. Redan år 1797 hoppade fransmannen André-Jacques Garnerin ut från en varmluftsballong från ca 1000 meter och landade i Parc Monceau i Paris. Senare blev hans fru Jeanne Labrosse världens första kvinna att utföra ett fallskärmshopp. Över 200 år senare gjordes världens högsta hopp av Felix Baumgartner då han år 2012 skickades upp i en kapsel med en heliumballong och genomförde hoppet från hela 39 045 m.

Hoppas fallskärm med Live it

På Live it har du möjlighet att uppleva fallskärmshopp från ca 4000 meter höjd, inte lika högt men med ett minne som du kan bära med dig hela livet. Läs mer om Fallskärmshopp här.

Världens första fotografi

När togs ett av världens första fotografier egentligen? Redan för 194 år sedan knäppte fransmannen Joseph Nicéphore Niépce av ett foto, då var året 1826. Fotografiet är en bild Jospehs arbetsrum utöver husknopparna i i Les Gras.

Upplev Fotografiska med Live it

Med Live it kan du uppleva nutida fotokonst och njuta av en god middag på Fotografiska i Stockholm. Läs mer om Fotografiska här. Om du är mer intresserad av att själv stå framför kameran så har vi både Modellfotografering, Studiofotografering och Porträttfotografering att erbjuda.

Världens äldsta ost

Ost brukar ofta smaka bättre ju längre den lagras men världens äldsta ost är förmodligen lite väl lagrad tror vi. Det är nämligen så att världens äldsta (upptäckta) ost är runt 3 500 år gammal och funnen på en kinesisk mumie. Osten är tillverkad 1600 år före kristus.

Ost

På Live it har vi en rad olika provningar där ni får lära er mer om hantverket och hur man kan kombinera osten med dryck. Vad sägs som en Ost- & vinprovning där ni får lära mer om hur man kombinerar olika ostar med vin ledd av en professionell föreläsare. Eller en Ost- & ölprovning där ni verkligen kan hitta ny kombinationer ni inte tänkt på förut.

Rolig & annorlunda fakta om historiska upplevelser
5 (100%) 1 vote[s]