Fira silverbröllop ihop

Presenterna till firandet av ert silverbröllop

Ska du och din respektive fira silverbröllop? Blev du lite kallsvettig för att du inte har någon aning om vad det är eller betyder? Ingen fara! Vi har stenkoll, samt de perfekta presenterna och gåvorna som du kan köpa till maken eller makan.

Vad är silverbröllop?

Det undrar kanske vissa av er som hittat hit, men det låter nog mer förvirrande än vad det är. Faktum är att silverbröllop är dagen då man firar att man varit gifta i 25 år. Men vadå silverbröllop? Jo, det är nämligen så att varje bröllopsdag har ett eget tema. Den fösta bröllopsdagen, det vill säga ett år efter att man gift sig, då firar man så kallat bomullsbröllop. Efter det följer en rad olika bröllopsdagar med olika teman. Temat är oftast en form av material, så som bomull, silver, diamant och ja, till och med masonit. Poängen med bröllopsdagen är ju dock självklart till för att fira er kärlek och ert giftemål och allt som kommer med det, från de bra stunderna till de svåra stunderna.

Hur firar man silverbröllop?

Det är självklart upp till er hur ni väljer att fira er bröllopsdag. Kanske en dag ni firar tillsammans med varandra, bjuder in till fest eller kanske förnyar era bröllopslöften, ja det kan bara ni bestämma. Men, traditionsenligt, när man firar silverbröllop så ger man varandra något i silver. För vissa kanske det nu känns självklart och för andra kanske mer förvirrande. Vad ska man köpa för att visa sin kärlek när man firar silverbröllop? Vi har här samlat ett par förslag på vad just du kan ge till maken eller makan när ni firar 25 år.

Presenter till er som firar 25 år som gifta

Kanske har ni varit väldigt duktiga på att ge varandra bröllopspresenter under åren och vill slå på stort nu när i firar 25 år. Eller så har ni aldrig firat den på något speciellt sätt. Varför inte föreviga den här milstolpen i livet med en härlig upplevelse. Hur vi kopplar upplevelserna till silver, ja det ska vi berätta.

Föreviga dagen med hantverk

Detta kanske känns som den mest udda och samtidigt mest passande upplevelsen för er som firar silverbröllop. En kurs i silversmide! Förutom att den här upplevelsen har silver som ett övergripande tema så ger den här upplevelsen även er möjligheten att skapa minnen för framtiden. Under en kurs i silversmide får ni nämligen möjligheten att skapa varsitt smycke i silver. Skapa en berlock inspirerad av ett gammalt minne, eller varför inte smida nya ringar till varandra som får symbolisera 25 år som gifta. Som att det inte vore nog får ni också lära er något nytt tillsammans, garanterat en rolig och minnesvärd stund ihop.

Nya bilder för ramen

Va det så att bröllopsbilderna inte blev som ni tänkt er, det kanske regnade på självaste bröllopsdagen. Eller kan det vara så att bilderna bara ser för roliga ut efter 25 år för att kläderna eller frisyrerna inte alls är så trendiga längre. Kanske har ni tappat bort bilderna, eller så har ni de absolut vackraste bröllopsbilderna någonsin. Oavsett, även om vi naturligtvis hoppas på det sistnämnda, så kanske det är dags för nya bilder. Hur ser ni ut idag, hur ser er kärlek ut idag, fånga det här ögonblicket och milstolpen på bild. Den här upplevelsen går verkligen att göra till er egna. Se om ni kan ha bröllopskläderna ni hade, eller ta på er det vackraste ni vet, eller gör något roligt och och ännu mer personligt. Vart kommer silvret in kanske ni undrar. Jo, men skriv ut en bild och rama in den i en ram av silver såklart!

Tävla om andraplatsen

Kanske är ni två enormt tävlingsinriktade personer, eller söker ni bara lite extra äventyr i vardagen? Eller vill du överraska din partner med något ni i vanliga fall inte brukar göra. I den här upplevelsen är det ni mot varandra och mot gravitationskraften! Kasta er ut i varsin bil och se vem som kan ta sig ner snabbast. Ibland känns det toppen att vinna, men i detta fallet är det tvåan som blir vinnaren som eventuellt får en silvermedalj. Passar perfekt eftersom att det är silverbröllop ni firar. Så tävla om en andraplats och fira 25 år som gifta!

Unna er en övernattning

Det finns tusen saker ni skulle kunna göra för att fira ert silverbröllop, men ni behöver självklart inte utgå från att det måste vara något med silver. Dagen handlar ju om er och att fira det ni har och har haft ihop. Det ni behöver är kanske bara lite egentid och avslappning. Fly därför vardagen genom att unna er en weekend. Vad sägs som en weekend på The Winery Hotel? Här finner du en unik hotellupplevelse med fantastiska viner. Om ni vill kan ni även doppa er i poolen på taket. Svårare än så behöver det inte vara!

Andra upplevelser för andra bröllopsdagar

  • 5 år, träbröllop – gå en äventyrsbana bland trädtopparna
  • 8 år, gummibröllop – sladda loss på gokartbanan
  • 16 år, fjäderbröllop – känn er lika lätta som en fjäder när ni flyger Bodyflight
  • 26 år, korkbröllop – korka upp champagnen på en champagneprovning
  • 41 år, keramikbröllop – gå en keramikkurs tillsammans

 

Fira silverbröllop ihop
5 (100%) 1 vote[s]