Tips på genomtänkta mors dag-presenter

Mors dag är dagen då vi hyllar våra mammor lite extra. Men när är mors dag? De flesta länder i världen uppmärksammar mammor på olika sätt- och på olika datum. Här i Sverige infaller mors dag den sista söndagen i maj varje år. Har du börjat fundera på vad du ska ge bort i mors dag-present? Om inte, frukta ej. Vi har några konkreta tips på både faktiska gåvor OCH förslag på hur du ska tänka för att hitta en morsdagspresent som är genomtänkt. Enjoy!

Tips på mors dags-presenter

Present till mamma

Det är ofta olika från person till person och från familj till familj hur mycket man firar mors dag. En del säger knappt grattis, någon kanske köper blommor och andra går all-in och skämmer bort mamma med frukost på sängen, presenter och fina middagar.

Spontant kan vi känna att det mesta är värt att fira, håller du inte med? Inte minst om det handlar om att uppmärksamma starka, kärleksfulla kvinnor som fött, älskat och uppfostrat barn. Oavsett hur er tradition sett ut under åren, är det aldrig försent att fira mamma med en riktigt genomtänkt överraskning. Vi vet att det kan vara svårt att hitta en present till mamma – därför har vi samlat våra bästa tips i det här blogginlägget.

 

Mors dag presenttips

Att fråga sin mamma vad hon önskar sig brukar resultera i ”snälla barn” eller ”ingenting, förutom att du ringer ibland”. Du måste därför använda dig av din egen fantasi (eller ta hjälp av oss). Först och främst bjuder vi på några enkla riktlinjer innan du går ut och handlar:

  1. Regel nummer ett är, precis som med andra presenter, att det är tanken som räknas.
  2. Observera att detta INTE betyder att morsdagspresenten inte bör vara genomtänkt och ha ett personligt värde! Om du känner att en bukett blommor räcker, ta i alla fall reda på vilka blommor som är mammas favoriter.

 

Ge bort ett minne på mors dag

Förmodligen delar du otroligt många minnen och upplevelser tillsammans med din mamma. Hon har kanske tagit med dig på ditt allra första möte med vilda djur, introducerat dig för ett instrument, en sport eller någon annan hobby som har gjort dig till den du är idag. Att försöka ge bort en gåva som kompenserar för det är naturligtvis inte möjligt, men att göra så gott man kan är bra nog.

Ett minne eller en upplevelse att dela tillsammans skulle vi därför säga är den absolut bästa morsdag-presenten, beroende på vilken typ av mamma du har och vad ni har för relation. Låt oss dela med oss av våra bästa, situationsbaserade presenttips till mors dag:

 

Vill ni ha kvalitetstid tillsammans och samtidigt njuta av livets goda?

  • Gå på ost- & vinprovning och upplev en intressant afton med spännande smakkombinationer mellan ost och vin.

Vill du skämma bort mamma som tack (eller kompensation) för dina stökiga tonår?

  • Skicka henne på SPA och unna henne en härlig behandling, till exempel massage eller pedikyr.

Vill du att din mamma ska utmana sig själv och/eller uppleva något för första gången?

 

Hittar du fortfarande inget som passar? Försök att tänka i frågeställningar likt dem ovan för att hitta rätt present. Hur är din mamma som person? Vad är viktigast för henne? Vad uppskattar hon här i livet? Vad hade hon mått bra av just nu? Vad kan underlätta eller sätta guldkant på hennes vardag?

Ännu fler konkreta presenttips till mors dag hittar du här. Lycka till önskar vi på Live it!

Tips på genomtänkta mors dag-presenter
5 (100%) 1 vote[s]