Upplevelser för höstlovet

Hösten är här och vädret börjar bli lite mer ruggit än vad det varit under sommaren. För vissa kanske detta är den absolut bästa årstiden, för andra kanske mindre kul. Med hösten kommer också höstlovet och för de som har barn eller för de som är lärare kommer ett par lediga dagar att se framemot. Men när hösten bjuder på regn och vind och en temperatur under tio grader, vad ska man göra då är frågan? När man inte kan vara ute på samma sätt som på sommarlovet och samtidigt inte vill vara inomhus och kolla på paddan. Här kommer upplevelser att fylla höstlovet med med.

 

Med höstlovet kommer flertalet härliga stunder att ta tillvara på. Allt från sovmornar till att få stanna uppe lite längre, eller äta ute, gå på äventyr och mycket mer. Men vart ska man börja leta om man vill göra något? Här såklart. Här kommer våra bästa tips på upplevelser att göra under höstlovet med sina barn.

7 upplevelser att göra med barnen på höstlovet

 1. Njut av härliga nöjen

  Teatrar, sagostunder på det lokala biblioteket, eller varför inte gå på konsert. Perfekta nöjen som sätter en extra rolig touch på höstlovet, för både stora och små. Varför inte ta med hela familjen på en helgkryssning, perfekt för att uppleva både en resa och nöjen på samma gång. Åk i början av höstlovet så har du hela veckan kvar, eller avsluta höstlovet med en riktig dundershow till havs. Har man tur kan det bli en höstlovskonsert med Sean Banan.

 2. Gå på spännande äventyr

   


  Äventyr är alltid skoj, för de allra minsta kanske det räcker med att leka gömma nyckel, men vi har äventyren för lite större barn. Byt ut tv-spelen i hemmet mot ett spännande VR-äventyr i djungeln bland dinosaurier. Spännande, nervkittlande och ett minne för livet. Känns det lite mycket med VR så är ett escape room en lagom nivå, lika spännande och aningens klurigt.

 3. För de med extra energi

  Myror i brallan? Varför inte spendera några timmar bland studsmattor och trampoliner i en trampolinpark, perfekt för de som behöver göra av med lite energi. För de som vågar kanske det blir en flygtur i en wingsuite, precis som om man vore en flygande ekorre! Ta med hela familjen och känn spänningen växa fram.

 4. Besök ett museum

  Ta med hela familjen in i museernas värld under höstlovet. Beroende på intresse finns det massor av spännande museum. Varför inte ta er till Stockholm Toy Museum, en spännande resa bland leksaker genom tiden. Självklart finns det massor av härliga leksaker att leka med på plats också. Eller varför inte ett härligt besök på Fotografiska. Spana in museerna i din omgivning och upptäck nya världar.

 5. Låt hela familjen få varva ner

   


  Att åka på spa kanske låter som en riktigt vuxengrej, men visste ni att det finns för hela familjen, för både stora samt små? Exempelvis på Elite Hotel Brage i Borlänge, där får alla, från nyfödda till hundraåringen får vara med varva ner på spa. Behöver familjen varva ner blir detta den perfekta upplevelsen, och för många kanske detta till och med blir en liten minisemester. Eller varför inte anordna ett hemmaspa i badrummet, precis lika mysigt kan det bli!

 6. Pyssel för hela slanten

  Är barnen kreativa, eller kanske är det de dem behöver lite utlopp för? Här finns det upplevelser att gräva bland. Gör egna tvålar, gå en drejkurs, glasblåsning, graffitikurs eller varför inte silversmide. Kreativiteten har inga gränser, och på hemmaplan kan ris i en gammal toalettrulle bli till instrument och kuddar och filtar kan bli till kojor. Ta av vad ni har så ska ni se att höstlovet springer förbi.

 7. Ta vara på naturen

  Gör en insats för miljön och kombinera en utflykt i skogen med en skräpplockar tävling. Eller plocka äpplen och baka en paj av naturens godaste höstfrukt. Eller varför inte sova under klar himmel i en glasiglo och somna med stjärnorna som täcke.

 

Här är 4 andra upplevelser med barn som förgyller höstlovet:

Rösta på detta inlägg