11 upplevelser att göra i Stockholm

Det finns massor av upplevelser att göra i Stockholm, upplevelser som passar året om oavsett väder. Oavsett vad för typ av upplevelse du letar efter så hittar du dem i Sveriges huvudstad. I Stockholm finner du allt från vacker natur till museum till kulinariska upplevelser som gör denna huvudstad unik. Här hittar du din perfekta guide på upplevelser och sevärdheter i Stockholm.

1. Utforska Djurgården

Utforska Stockholms gröna lunga genom att ta en promenad eller cykeltur på Djurgården. Här finns många vackra parker och trädgårdar att utforska, liksom flera andra sevärdheter som ABBA The Museum, Junibacken och Rosendals Trädgård och dess lanthandel. Ta en picknick vid vattnet eller besök en av Djurgårdens många fik och restauranger. På vägen till eller från Djurgården rekommenderas det varmt att man tar SL:s färjor som ni finner strax utanför Gröna Lund.

 

2. Stockholms upplevelserika skärgård

En båttur ut i Stockholms skärgård är en fantastiskt naturupplevelse som en kommer att minnas länge. Ta en guidad tur eller hyr en egen båt och utforska de många öarna och pittoreska fiskebyarna som utgör denna vackra skärgård. Det är ett under hur nära vacker och stillsam natur finns till den livfulla staden. För er som också vill få ut lite extra äventyr i kombination med den vackra naturen ska testa en sightseeing av skärgården i en RIB-båt.

 

3. Stockholms bryggerier och destillerier

För alla ölälskare och dryckesentusiaster är en rundtur på Stockholms bryggerier och destillerier ett måste. Utforska Stockholms växande hantverksöl- och spritindustri samtidigt som du får lära dig mer om bryggning och destillering. Från Stockholms Bränneri som skapar spännande gin till Carnegiebryggeriet som gör sin egna öl sedan år tillbaka är bara namnet på ett par få destillerier och bryggerier bland många i huvudstaden. Det är en spännande och lärorik upplevelse för alla som är intresserade av drycker och den lokala hantverksscenen.

 

4. Nobel Prize Museum

Dyk in i världen av vetenskap, fred och litteratur på Nobel Prize Museum i Gamla Stan i Stockholm. Detta museum hyllar Nobelpristagare genom interaktiva utställningar, dokumentärer och föreläsningar. Du som besökare kan lära dig mycket om de olika nobelpristagarna, samt utforska de idéer och innovationer som har förändrat världen. Det är en tankeväckande och inspirerande upplevelse för alla som är intresserade av historia, vetenskap och fred.

 

5. Stockholms badplatser året om

Med Stockholm och alla dess närliggande vattendrag så finns det mycket platser som är skapade för bad. Tantolunden är en stor park belägen på Södermalm med badplatser längs med kusten för ett dopp i Mälaren. Eller varför inte bege sig till Hellasgården i Nacka där man för en mindre peng också har möjlighet att njuta av bastun om man är sugen på vinterbad. Oavsett vart i Stockholm du befinner dig, är det sällan långt till närmaste utomhusbad.

 

6. Besök Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och erbjuder en unik möjlighet att upptäcka Sveriges historia och dess kultur från förr. Här kan så väl barn och vuxna besöka historiska gårdar och byggnader, se traditionellt hantverk, och utforska olika djurarter som bor i parken. Lämna barnens nappar till kattungarna, lek i lekparkerna och kolla på när sälarna blir matade. Eller varför inte njuta av härliga konserter under våra sommarmånader eller fira in det nya året på nyårsafton. En spännande resa genom tid och rum.

 

7. Låt Stockholms parker bli en upplevelse

Stockholm är välsignat med ett stort antal vackra parker och grönområden som för besökare blir en fristad när man vill fly från stadens liv och rörelse. Dessa parker är inte bara platser för avkoppling utan också centrum för kultur, rekreation och social samvaro. Hagaparken är en av Stockholms största och mest mångsidiga parker och erbjuder besökare en fantastisk naturupplevelse. Parken är känd för sin vackra natur, inklusive skogar, ängar, sjöar och trädgårdar, samt Haga slott, Gustav III:s paviljong och Koppartälten.

 

8. Stockholms saluhallar för de matintresserade

På flertalet platser i Stockholm finner du saluhallar fyllda till bredden av mat och delikatesser. Östermalms Saluhall är en av Stockholms äldsta och mest kända saluhallar och är en gastronomisk institution i staden. Hötorgets Saluhall är en annan av Stockholms välkända saluhallar och ligger centralt beläget vid Hötorget i city. I dessa finner ni utöver delikatesser även restauranger, så som ERTH eller Hav, Chamapgne & Kärlek.

 

9. Musikscenerna i Stockholm som bjuder på en upplevelse

För den som älskar musik i alla dess former är Stockholm en perfekt plats för att uppleva svensk samt internationell musik. Bland klubbar, jazzbarer och stora arenor finns det oftast alltid något att se. Oavsett om du gillar rock, pop, elektronisk musik, klassiskt eller världsmusik, kommer du att hitta ett evenemang i Stockholm som passar just din musiksmak och ger dig en oförglömlig musikupplevelse. Fördjupa dig i musiken, umgås med likasinnade och njuta av den fantastiska atmosfären som endast går att uppleva live.

 

10. Spaupplevelser i Stockholm

Stockholm erbjuder ett brett utbud av spa-anläggningar där du som besökare kan koppla av, återhämta dig och njuta av diverse avkopplande behandlingar. På Yasuragi som tagit inspiration från Japan. Här kan besökare uppleva en genuin spa-upplevelse med traditionella bad, ångbastu, utomhusbad och olika typer av behandlingar. I Stockholm finner du allt från Centralbadet till Ad Astra i Södertälje. Att hitta lugnet på spa i Stockholm kommer inte att bli svårt med alla dessa spa-anläggningar i Stockholm.

 

11. Upplev en av världens längsta konstutställning

Varje tunnelbanestation i Stockholm är utpräglat med konst, detta är grunden till att kunna kalla det för en av världens längsta konstutställning med sin totala längd på drygt 100 kilometer. Besök den färggranna regnbågen på stationen Stadion, pixelkonsten på Thorildsplan, eller varför inte den utsmyckade berggrunden i Kungsträdgården. Alla stationer är sig olika och med åren kommer det att läggas till och bli fler konstverk när nya stationer dyker upp. En konstvandring längs spåren blir en trevlig upplevelse året om.

 

Ännu fler upplevelser

I sveriges huvudstad finns det oändligt med saker att göra, från museum till musikscener till parker och oändligt med vinbarer och restauranger. Med upplevelser från norr till söder, öst till väst så blir en dag, en helg eller hela livet i Stockholm sällan tråkigt. Stockholm, en upplevelserik huvudstad.

Rösta på detta inlägg