Matilda upplever Äventyrsbana

aventyrsbanablogg

Så var det äntligen dags för nästa upplevelse, äventyrsbanan. Då höjder inte står så högt i kurs hos mig måste jag erkänna att jag var väldigt nervös. Banan är nämligen 18 meter ovanför marken och det är vääääääldigt högt upp. Som tur var skulle jag inte uppleva själv denna gång utan hade sällskap av Live its sälj- och partneravdelning.

När vi kom fram möttes vi av vår instruktör Anita som gick igenom bra och viktig information, till exempel: vilka olika banor som finns, hur personalen jobbar och hur de bygger de olika banorna. Hon gick också igenom säkerhetsutrustningen och hur man skulle ta sig från en station till en annan uppe i träden. Vi fick även prova på en av teamövnings-banorna, här fick vi genom samarbete ta oss  från en punkt till en annan på lina. Vi provade den korta och lättaste teambanan, så ett litet smakprov fick vi iallafall, vilket var väldigt uppskattat.

Framme vid banan blickade jag uppåt en lång stund, skulle jag verkligen klättra ända dit upp! ”Herregud Matilda, det är ju bara en liten bana i träden, hur svårt kan det vara!”  tänkte jag. Försökte intala mig själv mentalt innan jag satte foten på första steget på stammen. Väl uppe förstod jag hur högt det var! När jag gick runt banan trodde jag faktiskt att jag skulle ge upp och säga till Anita att ”nä nu vill jag ner”. Men min klippa Love, från Live it, stöttade och peppade mig genom hela banan. Vi blev ett riktigt bra team.

Nu var det bara en grej kvar i äventyrsbanan och det var att hissas ner från trädet. Det tog ett litet tag innan jag vågade ta steget men med den berömda ramsan ”1,2,3, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller, på det sjätte smäller det” tog jag steget! Även om jag där och då, uppe på 18 meters höjd, var livrädd och kallsvettig så hade jag övervunnit min skräck! I bilen på väg tillbaka till kontoret blev det många skratt om hur roliga vi måste sett ut när vi var där uppe. Skulle definitivt vilja åka dit igen och prova fler av banorna.

Matilda upplever Äventyrsbana
5 (100%) 1 vote[s]