5 bästa tipsen inför en svensexa!

svensexa

Att arrangera en svensexa är roligt, utmanande och en möjlighet för alla kompisar att umgås. Det kommer att bli en fantastisk dag som ni sent kommer att glömma. Vi har mängder av aktiviteter för svensexor och vi vet vad man ska tänka på när man planerar en dag eller helg för grabbarna. För att hjälpa dig med din planering har vi här tagit fram våra bästa tips och idéer.

Var ute i god tid. Skapa en mejltråd eller en sluten grupp på Facebook för alla deltagare, ge förslag på några olika datum som passar brudgummen och välj det som passar de flesta. Under sommaren är många uppbokade och då är det extra viktigt att ha marginal när du planerar svensexan.

  1. Genom att vara ute i god tid och skapa en mejlkonversation i grupp kan ni diskutera vad deltagarna tycker är en rimlig kostnad och planera andra, mer budgetvänliga aktiviteter om det behövs. Man kan som deltagare räkna med en kostnad mellan 1000 kr och 7000 kr per person. Kostnaden beror så klart på vad ni väljer att göra för aktiviteter på svensexan – om ni väljer att äta på restaurang, använda catering eller laga egen mat. Tänk på att ni också delar på brudgummens kostnad.
  2. Ha ett tema på svensexan som genomsyrar brudgummens intresse. Exempelvis om brudgummen älskar italiensk fotboll så kan ni anordna en svensexa med italienskt tema där han får köra Ferrari och prova italienska viner.
  3. Ska svensexan vara en heldag eller pågå under en hel helg? Vi rekommenderar att ni satsar på större men färre aktiviteter än många små. Då får ni både uppleva roliga utmaningar och hinna umgås med varandra.
  4. Gör ett schema över svensexans aktiviteter och tider. Detta ger alla en överblick om vad som sker och när. Vissa deltagare kanske inte kan medverka hela dagen utan sammanstrålar senare. Roligast blir det förstås om ni håller schemat hemligt för brudgummen.

Dagen för svensexan

Många väljer att överraska och kidnappa brudgummen inför svensexan. Se till att alla deltagare träffas i god tid innan ni beger er till brudgummen. Det är alltid någon som är tidsoptimist och det kan förstöra ert tidschema.

Alkoholkonsumtion brukar vara en del av en svensexa men tänk på att vissa aktiviteter såsom gokart eller folkracing kräver att man inte har alkohol i blodet. Planera därför dessa aktiviteter innan det bjuds på uppfriskande drycker.

Läs fler tips på aktiviteter till svensexan här!

Planera även in mat- och fikastopp för att få mer energi för resten av dagens aktiviteter. Och nej, detta är inte tillfällen då ni ska tvinga brudgummen att äta stark chili eller levande insekter. Även om det är kul att skämma ut eller tvinga brudgummen att göra saker så vill man ju att han ska minnas en härlig dag.

Vill ni ha total frihet och inte vara beroende av lokaltrafiken så är vårt tips att hyra en minibuss med chaufför för dagen eller be familjemedlemmar agera chaufför till de olika aktiviteterna.

Dokumentera dagen! Ett tips är att skapa en Instagramsida eller en Facebookgrupp där alla deltagare får publicera sina bilder från svensexan. Då får alla ta del av varandras bilder och det är även roligt att visa upp dem under själva bröllopsfesten.

Nu har du fått flera bra tips på vad du bör tänka på i din planering av svensexan. Nästa steg är att boka aktiviteterna. Vi har ordnat massor av aktiviteter för både svensexor och möhippor, här har vi samlat våra populära aktiviteter för den bästa svensexan. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha hjälp att styra upp den perfekta svensexan!

Rösta på detta inlägg