Tips på aktiviteter till svensexan

Att anordna en riktigt bra svensexa för en kompis som ska gifta sig är ett av de viktigaste uppdragen en best man har. Vi vet att det kan vara utmanande att styra en heldag för ett stort gäng grabbar med höga förväntningar! Därför har vi samlat ihop våra bästa tips på aktiviteter till svensexan.

svensexa tips aktiviteter

Behöver du hjälp med planeringen inför svensexan? Läs också vårt blogginlägg 5 bästa tipsen inför en svensexa.

 

Innan svensexan

Se till att sätta standarden högt redan innan planeringen börjar. Att vakna upp dagen efter svensexan med en tatuering i ansiktet eller en tiger i badrummet är bara kul på film. Undvik ett scenario som platsar i ”Baksmällan 4” och drick ansvarsfullt. Se till att brudgummen och alla deltagare i svensexan har en kul dag (som de kommer att minnas) istället! Dessutom kräver många aktiviteter, till exempel olika former av motorsport, att man är nykter under utförandet. OBS! Glöm inte att dokumentera dagen noggrant! Utse någon eller några som fotar och filmar under hela dagen – det här kommer att bli en dag ni vill kunna se tillbaka på!

 

Kidnappningen

Att kidnappa brudgummen är väldigt vanligt – och väldigt kul! Om ni lyckas med att hålla era planer hemliga och ta den blivande brudgummen på sängen blir det ännu roligare. Vill ni skrämma upp stackarn ytterligare efter kidnappningen kan ni hämta inspiration från det här klippet:  https://youtu.be/c8zTHS9r6E4?t=09s

 

Tips till svensexan

Det första tipset är att dela upp dagen i block och planera uppdragen och aktiviteterna till svensexan utefter det. Till exempel:

  • Uppdrag på förmiddagen
  • (Lunch)
  • Aktiviteter på eftermiddagen
  • Middag och fest på kvällen

Kom ihåg att planera in restid mellan uppdragen och aktiviteterna, ha några frågesportslekar redo att utsätta brudgummen för om ni ska resa en längre bit.

 

Förmiddag: Uppdrag på stan

Att låta brudgummen utföra ett eller ett antal uppdrag på egen hand en tid innan svensexan börjar brukar vara ett roligt sätt att göra brudgummen förväntansfull (eller skräckslagen). Skicka mail eller SMS med olika uppmaningar, till exempel att han ska befinna sig på en viss plats vid en viss tidpunkt iförd en särskild klädsel för att sedan få vidare instruktioner.

 

En riktig klassiker är att klä ut brudgummen (till exempel i en kyckling- eller gorilladräkt) och dra med honom på olika pinsamheter på stan. Ett exempel på uppdrag är att ta ”kyckling/gorilla-selfies” tillsammans med kända eller okända personer på stan.

 

Eftermiddag: Aktiviteter

Efter några timmars galna upptåg och förhoppningsvis en välbehövlig lunch är det dags för aktiviteterna. Paintball och bowling är klassiska svensexa-aktiviteter som passar de flesta, men har du försökt tänka utanför boxen? Sätt brudgummen på ett riktigt mandomsprov och låt honom provköra pansarvagn eller vara en stuntman för en dag.

 

Kväll: Hyra bastuflotte

Framåt eftermiddagen är ni förmodligen ganska möra. Om ni har möjlighet så är vårt bästa tips att hyra en bastuflotte där ni kan slappna av, skratta åt dagens upptåg och så småningom göra er fräscha inför kvällen.

 

Ett alternativ om ni inte vill gå på krogen på kvällen är att låna någons lantställe, fritidshus eller fjällstuga. Där kan ni fira av brudgummens ungkarlsliv helt ostört natten lång! Om ni är ett stort gäng vill vi tipsa om att försöka hyra en kursgård eller ett vandrarhem. Det behöver inte bli så dyrt om ni är ett gäng och har möjlighet att åka en bit utanför stan. Dit kan ni ta med er egen mat och dryck – och så finns sovplats till alla. Har ni tur finns även tillgång till bastu och pool eller andra badmöjligheter.

 

Lycka till med svensexan önskar vi på Live it!

Tips på aktiviteter till svensexan
3.7 (74.29%) 7 vote[s]