Tips för en lyckad möhippa

MOHIPPA

Möhippan är en av de roligaste delarna inför det stundande bröllopet och ett ypperligt tillfälle för gästerna att lära känna varandra. Lekar, aktiviteter och uppdrag brukar spegla hippan tillsammans med huvudnumret själv – bruden. Vi på Live it har hjälpt till med många möhippor, för att ni ska få en så lyckad dag tillsammans som möjligt vill vi ge er våra bästa tips.

 

Aktiviteter & lekar

Varför inte starta möhippan med en lek som gör att ni lär känna varandra? Många har inte träffats tidigare och ni ska dessutom spendera både möhippan och bröllopet ihop. Så gör det enkelt för deltagarna. Sätt samtliga tjejer i en ring, bruden placerar ni i mitten. Sedan ställer sig en person upp och på 15 sekunder ska bruden presentera henne. Den presenterade står förslagsvis upp så att alla ser henne. Mycket hetsig lek med garanterat många skratt.

Fler tips på aktiviteter och lekar till möhippan hittar du här.

Gör en tavla tillsammans – var kreativa ihop och skapa något tillsammans för att minnas dagen. Det behöver inte vara avancerat utan något enkelt för bruden att behålla hemma. Satsa på att köpa ett fint papper och ram, gör pussmunnar på det eller signera alla namn. Enkelt och roligt!

 

Här hittar du fler tips på aktiviteter till möhippan

 

kinappning

Eftersom bruden inte ska veta vad som väntar är det vanligt att man kidnappar henne på möhippedagen. Kidnappning av bruden går att få till ibland, ibland inte. Om ni vill göra det har vi några tips:

 • Synka med brudens respektive i tid. Hen kan brudens rutiner bäst.
 • Ju mer överraskningseffekt, desto roligare. Man behöver t.ex. inte överraska bruden hemma hos henne. Varför inte skicka ett bud med ett meddelande där det står var bruden ska befinna sig och vad hon ska ta med? Budet kan egentligen vara vem som helst!
 • Gör en skattjakt. Be brudens respektive lämna över det på morgonen och låt henne få göra uppdrag. Säg att uppdragen ska postas på social media (Facebook eller Instagram) så att ni kan följa förloppet.

 

tankpa

 • Sätt en budget tidigt!
  Det här kan vi inte understryka nog – om alla ska ha chansen att kunna vara med är det schysst att meddela alla hur mycket möhippan kommer kosta.
 • Skippa pinsamheterna
  Lita på oss. Ni behöver inte sätta bruden i ett jobbigt läge. Hon kommer att minnas dagen ändå, dessutom är en glad brud lika med en rolig hippa.
 • Ha inte för många aktiviteter
  Man tror ofta att tiden räcker till mer än vad den gör. Se till att marginalerna är på er sida, oavsett om ni ska ha hippan en dag eller en helg. Satsa på en stor istället för stressig aktivitet.
 • Gör ett schema. Ha en övergripande plan över dagen/helgen med tider. Ni kommer med största sannolikhet inte kunna hålla den exakt, men hela proceduren blir enklare. Dela schemat med alla deltagare så vet alla vad som väntar, utom bruden förstås!
 • Dag eller helg? Hur länge ska möhippan pågå? Om ni reser bort är det lämpligast att ta en helg, har ni däremot sällskapet i samma stad så kan ni lägga allt krut på en heldag.
 • Är du ansvarig för möhippan?
  Räkna med att det blir många kockar i soppan. Men, alla vill ändå samma sak – ha en rolig dag. Så lyssna på vad som sägs men filtrera, det är vårt bästa tips!
 • Vilka ska vara med?
  Det här är ofta svårt om bruden själv inte redan har försett er med den informationen. Brudens respektive kan förhoppningsvis hjälpa till. Om inte, fråga bruden vem hon skulle ta med på en fest och be om en namnlista. Det är helt okej att göra så, bruden vill nog också umgås med sina närmsta under möhippan.
 • Informera alla deltagare om vad som händer
  Redan i planeringsstadiet kan man briefa kort om vad som diskuteras, lite information är bättre än ingen information. Skapa en grupp på Facebook eller liknande så att alla kan vara delaktiga.
 • Gör inte lekarna för svåra
  Vi har sett många tips där saker ska tas med och bruden ska kunna associera dem med rätt person. Men för att vara rättvis – hon har antagligen blivit väckt med en chock – sätt henne inte i den sitsen. Tänk hela tiden förenkling. Och ha kul!
Tips för en lyckad möhippa
3 (60%) 2 vote[s]

Kommentarer