Tips på aktiviteter och lekar till möhippan

Har du fått i uppdrag att komma med förslag på lekar, aktiviteter och uppdrag till en väns möhippa? Förutom kidnappning av bruden och brakfest på kvällen brukar den största delen av hippan oftast bestå av att leka lekar, utföra någon aktivitet och såklart utsätta bruden för lite bus och svettiga utmaningar. Vi har samlat ihop våra bästa tips på lekar och aktiviteter att göra på möhippan.

aktiviteter mohippa

Till att börja med: Utgå från den blivande brudens intressen och förbered aktiviteter utefter det. Gör inte utmaningarna för svåra eller pinsamma. Syftet är att ni ska ha en minnesvärd dag tillsammans, men inte på bekostnad av att bruden känner sig obekväm eller generad.

 

Kidnappning med bluff

Efter att ni kidnappat bruden kan ni ge ni henne några falska ledtrådar till vad dagen kommer att bjuda på. Ni kan till exempel fälla några kommentarer som ”hoppas att du inte är höjdrädd” eller ”hoppas att du har hög smärttröskel” och låtsas att hon ska få hoppa fallskärm eller tatuera sig. Men låt henne bara svettas en liten stund innan ni avslöjar bluffen!

 

Fyra lekar och uppdrag till möhippan

  1. Börja med en klassiker och låt bruden presentera varje deltagare för de andra genom att berätta ett gemensamt minne eller om första gången ni sågs. På så sätt lär ni alla känna varandra på ett roligt sätt!
  2. Låt några deltagare ta med sina pojkvänners använda t-shirts (be även den blivande maken om en) och låt bruden lukta på dem allihop med förbundna ögon. Känner hon igen sin egen fästmans doft?
  3. Spela upp en videoinspelning med brudgummen när han svarar på några frågor, till exempel ”vad hade din fästmö på sig på er första dejt” eller ”vilket datum var er första kyss”. Låt bruden gissa själv innan ni lyssnar på svaret och ge henne ett straff för varje fel – till exempel en rolig accessoar som hon måste bära resten av dagen.
  4. Att tvinga bruden att göra pinsamma uppdrag på stan känns kanske lite förlegat, men den här versionen kan bli lyckad. Ge bruden i uppdrag att fråga minst tio främlingar om deras bästa relationstips. Be henne skriva ner dem och och låt henne sedan läsa upp dem senare under kvällen (eller låt brudtärnan läsa upp dem på bröllopsfesten). Ett fint och kärleksfullt minne!

lekar och aktiviteter till möhippan

Bryt av med en aktivitet

Efter lite pinsamheter och mycket fniss kan det vara bra att bryta av lekarna och uppdragen med en fysisk aktivitet. Det har blivit en klassisk aktivitet att dansa poledance eller någon annan exotisk dans på möhippan, men det finns många andra roliga saker att göra också! Varför inte låta bruden gå en wrestlingmatch eller prova pistolskytte?

Fler tips på aktiviteter till möhippan hittar du här.

 

Ett annat roligt alternativ, om bruden är tävlingsinriktad av sig, är att möta upp grabbarna på svensexan och köra en klassisk femkamp – tjejerna mot killarna! Se bara till att det inte blir allt för dålig stämning mellan det blivande äkta makarna.

 

Vill du ha ännu fler tips? Läs också: Tips för en lyckad möhippa.

 

Finalen: Hemmafest på flera sätt

Att gå ett så stort gäng på krogen blir sällan lyckat. Har någon av deltagarna tillgång till ett hus eller landställe i närheten där ni kan ha kul utan att störa någon annan? En optimal lösning oavsett vilket upplägg ni vill ha för resten av kvällen. Hitta på ett eget eller låt dig inspireras av våra tips:

 

  1. Ta hem krogen. Fuldansa och sjung med till musiken hela natten lång. Kanske till och med hyra en kareokemaskin?
  2. Pyjamasparty med övernattning! Lägg ansiktsmasker, måla naglarna, lek anden i flaskan och titta på romantiska komedier. Mys!
  3. Laga en festlig trerättersmeny tillsammans, njut av god mat och vin och lek charader eller spela sällskapsspel. Garanterat succé!

 

Vi hoppas du haft användning av våra tips och att din väns möhippa blir legendarisk! Lycka till önskar vi på Live it.

Tips på aktiviteter och lekar till möhippan
4.7 (93.33%) 15 vote[s]