Tre skrämmande halloweendekorationer att göra själv

halloweendekorationer att göra själv

Äntligen är det dags för Halloween igen! Årets allra läskigaste högtid infaller den 31 oktober, och då är det många av oss som älskar att gå all-in för obehagliga dräkter, blodigt halloweengodis och spöklikt pynt. Ska du kanske anordna en halloweenfest, eller vill du helt enkelt bara dekorera ditt hem med obehaglig rekvisita lagom till Halloween? Vi ger dig tips på tre läskiga halloweendekorationer att göra själv, enkelt och billigt!

Klassisk halloweenpumpa

Ingen fest utan en klassisk halloweenpumpa! En stor, fin, orange pumpa hittar du vanligtvis i din vanliga mataffär under oktober månad. Om inte finns det garanterat i närmsta trädgårds- eller blomsterbutik.

 

Gör så här:

  • Skär ut ett lagom stort lock överst på pumpan. Tänk på att vinkla kniven lite inåt mitten, så att locket inte faller rakt igenom när du tömt innehållet. Hålet ska vara tillräckligt stort för att du ska få ner din hand för att ställa ner några värmeljus.
  • Gröp ur det mesta ur pumpans innehåll med en stor sked. Ta en elvisp och vispa försiktigt längs pumpväggarna för att få bort det sista.
  • Sök på Internet och skriv ut en mall för pumpans ansikte som du gillar. Skissa med en blyertspenna och skär försiktigt ut konturerna ur pumpan.
  • Tips! Varför inte prova en illamående pumpa i år? Färga lite av pumpans innehåll med grön karamellfärg och använd som spya!

>> Till alla våra Halloween-upplevelser

 

En hög med vita larver

Den kanske enklaste, billigaste och allra mest obehagliga halloweendekorationen är att fejka en hög med kryllande larver. Det enda du behöver göra är att koka spagetti en liten stund längre än vanligt, låta dem svalna och sedan hitta ett strategiskt ställe att placera dem i ditt hem. Varför inte låta dem ringla över kanten under ett stängt kastrull-lock, eller pryda huvudet på en döskalle?

Tips! Nu för tiden finns det massor av varianter av spagetti – både grön och svart, till exempel. Experimentera med karamellfärg och andra tillbehör – exempelvis spindlar eller grodor, för att få till den riktigt äckliga känslan!

Läs också: Tre enkla halloweendräkter att göra själv

 zombiehand

Zombiehand

Att göra en zombiehand är ett enkelt och billigt knep som gör det lilla extra i ditt halloweenpyntade hem! Du behöver maskeringstejp, sax och en handmodell.

 

Gör så här:

  • Börja från handleden och tejpa ordentligt i cirklar längs med handen och handflatan. Tejpa noggrant men inte för hårt, du ska kunna få ur handen ur ”mallen”.
  • Fortsätt tejpa runt fingrarna och se till att fästena mellan finger och hand är stabila.
  • Klipp ett rakt, lodrätt snitt längs insidan av handen och försök få ut handen ur tejphandsken så försiktigt som möjligt.
  • Tejpa ihop snittet och förstärk handen där det behövs. Dekorera den med lite grön/grå färg, fejkblod, ”spindelväv” och smuts för att få den rätta Zombie-looken.
  • Ställ zombiehanden på en bricka med en glowstick eller annan säker ljuskälla inuti. Voila!

Zombie Escape: Quarantine

Zombiedekorationer i all ära, men är du redo att möta riktiga zombies? Vår utan tvekan mest obehagliga upplevelse Zombie Escape är tillbaka i ny, ännu värre tappning: Zombie Escape Quarantine. Apokalypsen är nära då ett fruktansvärt zombievirus spritt sig över världen. Mänsklighetens enda räddning är om du och din grupp på upp till fyra personer tar er igenom forskningslabbet (som är fullt med smittade zombies) och in i karantänzonen för att rädda det enda antiviruset som finns kvar… Vågar du?

zombie escape quarantine

Happy halloween önskar vi på Live it!

Tre skrämmande halloweendekorationer att göra själv
5 (100%) 1 vote[s]