7 gratis upplevelser att göra i Stockholm

7 stycken upplevelser att göra i Stockholm som också är gratis

Med en plånbok som ekar tom i början av året kan det kännas svårt att hitta på saker att göra. Då vi älskar upplevelser i alla former tänkte vi med detta blogginlägg berätta om  sju gratisaktiviteter som låter dig uppleva Stockholms kultur, natur och historia på vintern.

 

 1. Mys i Kungsträdgården

  Beroende på årstid bjuder Kungsträdgården på mycket vacker och härligt. Har du ett par skridskor som ligger och dammar i en garderob, i så fall är det dags att plocka fram dem och ta er till Kungsträdgården som under vinterns kalla dagar har öppet för alla med ett par skridskor. Har du inte ett par egna går det bra att hyra ett par för 100 kr timmen. På våren blir platsen en av de mest efterlängtade med sina rosa körsbärsträd.

 2. Besök Moderna Museet

  Varje fredag mellan 18 och 20 öppnar moderna museet upp sina dörrar för alla som är sugna på konst. Om man spanar in programmet i tid finns det också guidade visningar att ta under dessa öppettider, helt utan kostnad. Starta helgen med modern konst.

 3. Besök ett av våra många bibliotek

  På flera ställen i Stockholm finner du våra bibliotek, varför inte ta dig till ett för att bläddra i böcker och tidningar. Beroende på vilket bibliotek du väljer finns det mer än bara böcker, om du kollar i kalendern kan du hitta allt från digitala föreställningar till spännande utställningar.

 4. Promenera längs med Norr Mälarstrand

  Stockholm bjuder på många vackra gångstråk med vackra vyer. För er som inte har ett problem med kylan rekommenderas därför en härlig promenad längs med Norr Mälarstrand. Utöver vacker utsikt kan ni också spana efter konstverken som finns utplacerade längs med stråket.

 5. Gå på konsert

  En snabb googling kan berätta för dig att det poppar upp lite blandade gratiskonserter här och där under året. Bland annat genomför Sveriges Radio något som kallas för Musikplats Stockholm med kända artister, under vintern 2024 bland annat med Petra Marklund.

 6. Upptäck en av världens längsta konstutställningar

  Om det är så att du bor i Stockholm, eller reser hit så är chansen att du har ett SL-kort ganska stort. I så fall kan ni spendera en hel dag med att åka från station till station för att kolla in konstverken som du finner på alla dessa stationer, från den färgsprakande stationen Stadion till pixelkonsten på Thorildsplan och mycket mycket mer.

 7. Guidade turer

  Det finns flera organisationer i Stockholm som anordnar gratis turer på flera platser i Stockholm. Förutom en vacker vandrings bjuds det självklart på fascinerande kultur och historia.

Rösta på detta inlägg