Att hitta present

hitta present

Vi vill nog alla vara den personen som ger den perfekta presenten. Presenten som både är användbar och unik, som visar att just du verkligen vet vad personen behöver och önskar. Egentligen är det inte personen som du köper present till som försvårar inköpet, utan våra egna krav på att vara den bästa presentköparen. Men du kan vara lugn, vi ska hjälpa dig i presentdjungeln. Här kommer vår guide till att hitta den perfekta presenten! 

Vad gör en present bra?

Låt oss börja med vad som gör en present uppskattad. Att något är personligt ger ofta gåvan ett djup, det blir tydligt att det finns en tanke bakom den. Så börja i den änden. Finns det någon röd tråd hos personen? Ett tydligt intresse för mat? En hobby? Leta efter personens behov kring detta. Är det något som får personens ögon att lysa upp?
Ibland är det de mest uppenbara sakerna som gör att du kommer att hitta en röd tråd. När ni umgicks sist – vad pratade ni om? Fanns det något där som du skulle kunna använda? Nyckeln här är att göra sin research och ofta behöver den inte vara så djupgående. Passa på att prata ihop dig med någon annan som också känner personen i fråga, då kan ni bolla idéer tillsammans!

Ett annat gammalt knep är att ge bort något som du själv skulle vilja ha. Det fungerar ofta bra om du ska ge till en nära vän i din egen ålder, sannolikheten är då stor att din vän också kommer tycka om den. Oavsett så handlar det inte om hur mycket du ska spendera, en present är ett uttryck för din omtanke och respekt.

Frågor att ställa när du letar present:

  • Hur väl känner du personen?
  • Vad får presenten kosta?
  • Ska du köpa den tillsammans med någon? Om så, kan ni bolla tillsammans?
  • Vad är personens intresse?

Sista minuten-tips på present:

Är du ute i sista sekund så finns det bra alternativ för att kunna ge en lyckad present. Presenter behöver inte heller vara materiella. Du kan satsa på middag på restaurang och ett fint kort tillsammans med blommor. Eller en aktivitet som personen får göra tillsammans med dig och flera? Perfekt för kompisgänget. Presentkort är ofta lyckat att ge, då får mottagaren själv välja sin present vilket faller väldigt många i smaken.

Vi har samlat alla våra presenttips på en och samma sida. Välj vilken typ av firande som du söker present till och klicka dig sedan vidare till våra bästa tips för just det firandet. På vår Instagram och Facebooksida kan du få ännu mer inspiration till att hitta den perfekta presenten.

Rösta på detta inlägg