Lämna passet hemma – upplev Sverige!

Många som drömmer om storslagna upplevelser utöver det vanliga söker sig ofta utanför den svenska landsgränsen – till främmande platser med spännande kultur och underlig historia. Och visst är pyramiderna, Machu Picchu och Kinesiska muren fantastiska och unika i sitt slag, men underskatta inte de otroliga upplevelser som finns rakt under näsan på dig – här i Sverige. Upplev Sverige tillsammans med Live it! Vi guidar dig genom några av Sveriges bästa upplevelser.

upplev Sverige

>> Hitta upplevelser i din närhet

 

Upplevelser i Stockholm

Sveriges stolta huvudstad är naturligtvis ett av de mest upplevelsetäta områdena i landet. En promenad genom Gamla Stan och ett besök på slottet är givet, och besöker du staden sommartid får du inte missa den fantastiska skärgården. Ta dig ut till några av ytterskärgårdens vackra öar genom en vanlig skärgårdsfärja eller varför inte testa på RIB-sightseeing?

upplev stockholm stadshus

>> Till alla våra upplevelser i Stockholm

Världsarv i Stockholms län

Är du nyfiken på natur, kultur och historia är det ett måste att besöka någon av de tre svenska natur- och kulturarv som är upptagna på UNESCOS världsarvslista som är belägna i Stockholms län:

 • Drottningholms slott
 • Skogskyrkogården i Gamla Enskede
 • Vikingaön Birka

Upplevelser i norra Sverige

I norra Sverige kan du uppleva saker som människor reser över hela världen för att få se. Midnattssol, norrsken, Jukkasjärvi Icehotel och många otroliga vandringsleder är bara några exempel. Det är också hit du måste ta dig om du till exempel vill bestiga Kebnekaise, bo en natt i en igloo eller cykla downhill.

norrsken i norra Sverige

Världsarv i norra Sverige

Det är ingen skräll att norra Sverige sitter på hela fyra av de tolv svenska världsarven:

 • Det samiska kulturlandskapet Laponia i Lappland
 • Gammelstads kyrkstad i Luleå
 • Kustområdet Höga kusten/Kvarkens skärgård i Ångermanland, Västernorrland
 • Struves meridianbåge, gradmätningspunkt för mätning av jordklotets rundning

Upplevelser i södra Sverige

Södra Sverige är egentligen norra Sveriges motsvarighet. Istället för höga berg och glaciärer finns här breda slätter och vita sandstränder. På någon av Skånes alla äppelodlingar kan du till exempel få vara med om en riktig smakupplevelse: Cider & calvados på Österlen. Ju närmre kontinenten du kommer desto varmare blir klimatet – och desto högre blir pulsen. Kulturlivet i södra Sverige är rikt och det finns många möjligheter att besöka härliga restauranger och hotell. Kanske vågar du dig på en spökmiddag?

strand på österlen i skåne

Världsarv i södra Sverige

I södra delen av Sverige ligger fem av Sveriges världsarv:

 • Hällristningsområdet i Tanum
 • Den medeltida Hansestaden i Visby på Gotland
 • Karlskrona örlogsbas i Blekinge
 • Södra Ölands odlingslandskap som brukats sedan stenåldern
 • Radiostationen i Grimeton, öster om Varberg

 

Upplev Sverige med barn

När du har ansvar för barn måste du kanske anpassa vissa äventyr och upplevelser efter småttingarnas behov. Det betyder dock inte att du är förvisad till hemmets lugna vrå! Vi har samlat massor med upplevelser runt om i Sverige som passar även mindre barn.

>> Till våra upplevelser för barn

 

Sveriges bästa upplevelser

Är du ute efter en upplevelse långt utöver det vanliga? Då får du inte missa vår samling av de mest exklusiva och storslagna upplevelserna i hela vårt sortiment. Vi kallar dem Sveriges bästa upplevelser. Drömmer du om en roadtrip genom Sverige i en lyxig sportbil, att ta över Gröna Lund eller kanske åka heliski i Riksgränsen? Dessa upplevelser lämnar ingen besviken – utforska dem direkt!

bestig kebnekaise - sveriges bästa upplevelser

Njut nu av allt vad Sverige kan erbjuda, önskar vi på Live it!

Lämna passet hemma – upplev Sverige!
5 (100%) 2 vote[s]