Sju annorlunda och unika hotellupplevelser

Hotellupplevelser att drömma om

Det finns så många saker som är härligt med att checka in på hotell. Tanken på en härlig hotellvistelse får en alltid att drömma sig bort. Låt vistelsen bli målet i sig och checka in på fantastiska platser! Här har vi samlat sju hotellupplevelser, både unika och annorlunda, för dig att drömma om.

 1. Bo i lyxiga designsviter i Smålands djupa skogar

  Vill du ta dig bort från stadens snabba och högljudda vardag? Djupt inne i Smålands gröna skogar kan du, om du höjer blicken, skymta dessa vackra hotellsviter bland träden, som moderna kojor i skogen. De svävande rummen är inredda i härlig skandinavisk enkelhet med en lyxig komfort. Här blir ni grannar med skogens djur och vackra natur långt från trafik, ljud och stress.

 2. Somna gott i en igloo

  Ta liften upp och blicka ut över de mäktiga bergen och det vackra landskap som täcks av snö. Precis vid kalfjället finner ni Åres troligen mest idylliska hotellvistelse. Här består ditt rum, från väggar till sängar och dekorationer av snö. Och även fast boendet är enormt spektakulärt i sig är det natten i igloon som kanske är det man minns. Har man turen på sin sida kan man även få se norrsken.

 3. Härliga nätter på Elite Hotel

  Elite Hotel har enormt många hotellpärlor över hela Sverige vilket gör det till en solklar destination när man behöver fly från vardagen. Uppe i Skellefteå hittar ni The Wood Hotel by Elite, ett hotell helt byggt i trä. Här väntar en designupplevelse utöver det vanliga där varje våning bjuder på något nytt att upptäcka. Hotellet är, förutom en av världens högsta träbyggnader också ett av världens mest hållbara hotell. En unik hotellupplevelse där ni får njuta av god närproducerad mat och avkoppling på Vana Spa.

 4. Övernatta under bar himmel

  För den som tyckte att en vanlig igloo va lite väl naturnära kommer här ett strålande alternativ på hotell. Det här blir det unika alternativet där hotellupplevelsen är en övernattning i en igloo gjord av glas! Här somnar man under den bara himlen och beroende på årstid kan man ha möjlighet att somna till skenet av norrsken. Er egna glasigloo blir placerad mitt i naturen, på sommarn kan det till och med vara så att ni får flyta fram på vatten.

 5. Övernatta på en vingård

  Boka in en hotellövernattning på Sveriges första vingård! En idyllisk plats där vinet får stå i centrum i en romantisk och avkopplande omgivning. Att bo på en vingård blir som att boka en resa utomlands fast på, eller i alla fall närmare hemmaplan. Låt resan bli den perfekta kombinationen av avkoppling och njutning med härligt smakrika intryck. En annorlunda hotellövernattning att se fram emot.

 6. Där camping ses som lyx

  Här har vi ännu en övernattning där man blir ett med naturen. Att tälta kan kännas som en inte så lyxig upplevelse men med glamping får man bo i tält men uppleva samma lyxiga kvalitet som på hotell. Här blir upplevelsen också själva målet med resan. Lär känna naturen och allt vackert den har att komma med. Andas den friska luften och koppla bort dig från allt vad vardagen vanligtvis har att komma med.

 7. Somna i takt med Östersjön

  Det är inte varje dag man får möjlighet att somna ute till havs, och även om detta inte direkt kanske klassas som hotell så är det en övernattning värd att minnas. En kryssning bjuder dock på hela upplevelsen, en resa, något nytt att se och god sömn. Därför tycker vi att den platsar på listan över annorlunda hotellupplevelser.

Andra unika hotellupplevelser:

 • The Winery Hotel bjuder på en unik hotellupplevelse i Stockholm
 • Yasuragi blir den unika hotellupplevelsen med spa i Stockholms Skärgård
 • För de som söker en romantisk hotellvistelse är The Steam Hotel perfekt
Sju annorlunda och unika hotellupplevelser
5 (100%) 1 vote[s]