Vinteraktiviteter som triggar vårkänslorna

Att hitta på meningsfulla aktiviteter att göra på vintern är inte alltid så lätt. Dessutom har vintern de senaste åren kanske inte levt upp till sitt romantiska rykte om pudersnö och krispiga långfärdsskridskoturer för många av oss. Allt för många gånger har det svenska nyckfulla vädret spelat oss spratt då vi stått i skidbacken i något som endast kan beskrivas som mellanmjölksväder.

Vinteraktiviteter

Under de kallaste och mörkaste månaderna är vi därför många i detta avlånga land som hellre stänger in oss i hemmet och övervintrar i soffan, eller tar första bästa flyg till Thailand för att komma så långt bort som möjligt från de konstanta ”två grader och regn”.

 

Aktiviteter på vintern

Om du har gett upp vintern i Sverige och redan börjat hoppas på att våren är på intåg kommer du garanterat att bli besviken. Ge den svenska vintern en (sista) chans – det är faktiskt precis nu som den är som bäst! Jämfört med december och januari är dagarna både längre och ljusare och solchanserna är marginellt större – vilket kommer göra dig ännu mer taggad på vårens ankomst.

Det kanske krävs att du tar dig en bit norr om Stockholmstullarna i Stockholm, men vi lovar att det kommer att vara värt det. Vårt vackra Sverige erbjuder vinteraktiviteter som inte går att uppleva någon annanstans i världen.

 

Fjällvandring

Att fjällvandra har blivit populärt bland många under de senaste åren, inte bara de mest inbitna friluftsmänniskorna. Om du är en vinterentusiast och vill ha en verklig utmaning vill vi tipsa om vår mest prövande upplevelse: Bestig Kebnekaise. Tillsammans med en grupp om 6-12 personer får du möjlighet att kanske ticka av en punkt på din bucketlist – att bestiga Sveriges högsta berg.

Snöskovandring

Prova ett annorlunda alternativ till fjällvandring och häng med på en topptur med snöskor i orörd terräng. Snörskorna gör det möjligt att komma riktigt nära naturen och djurlivet! En unik naturupplevelse för dig som uppskattar tystnaden och stillheten i fjällen.

Snowkiting

För dig som däremot önskar lite mer action är upplevelsen Snowkiting helt rätt! Det tar en timme eller två att lära sig hantera utrustningen, sedan är det bara att ta sats och ge sig ut i backen på ett hisnande äventyr! Bra träning för dig som gillar att kitesurfa på sommaren.

Hundspann

Du som aldrig upplevt en tur med hundspann har en underbar vinterupplevelse framför dig. De ivriga hundarna längtar efter att ta med dig upp på fjället medan du sitter nerbäddad i renfällar på släden och njuter av landskapet.

 

Här hittar du ännu fler roliga aktiviteter att göra på vintern.

Rösta på detta inlägg