Presenttipsen du behöver

Alla tips du behöver när du ska köpa en present

Presenter är en av de mest uppskattade gesterna vi har. Att ge bort presenter kan vara ett sätt att visa uppskattning, kärlek och omtanke. Det kan vara svårt att hitta den rätta presenten till paret eller personen som har allt. Kanske är det för att man snabbt tänker på materiella ting, men en upplevelse kan vara en ännu mer uppskattad present då det blir till ett minne. Hur personlig kan en upplevelse bli då? Väldigt, och för att du ska hitta den rätta presenten till personen du letar present till så har vi byggt ett par härliga kategorier så att du ska hitta helt rätt. Bland kategorierna hittar du upplevelse baserat på antingen intressen, ålder och hur många ni är, men även utifrån högtider.

Födelsedagar

En av de vanligaste dagarna då man ger bort presenter är födelsedagar. Att fira en persons födelsedag är ett tillfälle att visa uppskattning och att önska personen lycka och hälsa under det kommande året. Oavsett om det är en vän, till din partner, en familjemedlem eller en kollega, är det alltid en bra idé att ge bort en present som visar att du tänker på dem. Några bra presentidéer för födelsedagar inkluderar personliga föremål som smycken, ett foto av er tillsammans, eller en upplevelsepresent som en weekendresa eller en matlagningskurs.

Bröllopsdag

En annan dag då man vanligtvis ger bort presenter är bröllopsdagar. Oavsett om det är det första året eller det femtionde året, är det alltid en bra idé att ge bort en present som visar att du tänker på paret. Några bra presentidéer för bröllopsdagar inkluderar personliga föremål som en inskription på en champagneflaska eller en fotobok med bilder från deras bröllopsdag. En annan bra presentidé är en upplevelsepresent som en resa till en romantisk destination eller en middag på en fin restaurang.

Letar du efter den perfekta presenten till bröllopsdagen? Här har vi samlat en massa bra tips för just det.

Mors dag och fars dag

Mors dag och fars dag är två dagar som är dedikerade till att fira våra föräldrar. Det är en chans att tacka våra föräldrar för allt de har gjort för oss och visa vår uppskattning för dem. Några bra presentidéer för dessa dagar är presenter eller upplevelser som ni kan göra tillsammans. En heldag med dem är nog det många föräldrar vill ha. Vad sägs om en spadag eller kanske gå på en härlig provning ihop.

Julen

Julen är en av de mest efterlängtade högtiderna på året. Det är en tid för familj, vänner och god mat och julklappar. Det är också en tid för att ge och ta emot presenter. Att välja rätt julklapp kan vara en utmaning, men det finns många bra presentidéer att välja mellan. Några bra presentidéer för julen skulle kunna vara ett sällskapsspel eller en upplevelsepresent som en vinprovning eller en matlagningskurs.

Studenten

Att ta examen från gymnasiet eller universitetet är en milstolpe i ens liv, och det är vanligt att ge bort en present för att fira den stora prestationen. Några bra presentidéer för studenter inkluderar en resväska eller en presentkort där de får välja fritt.

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är en dag dedikerad till kärlek och romantik. Det är en chans att visa din partner hur mycket du bryr dig om dem. Några bra presentidéer för alla hjärtans dag inkluderar en bukett med deras favoritblommor, en middag på en fin restaurang eller en spadag.

Andra saker att tänka på när du köper en present

När du köper presenter till andra är det viktigt att tänka på några saker för att säkerställa att presenten är väl genomtänkt och uppskattad. Därför kommer här 5 snabba tipps till dig så att du kan hitta rätt present:

  1. Vad har personen för intressen? När du väljer en present, försök att tänka på vad personen gör på fritiden, som eventuella hobbies eller intressen. Om personen är intresserad av sport, kanske en biljett till en match eller en upplevelse som kräver lite styrka eller smidighet kan vara en bra present. Om personen är intresserad av naturen, kanske ett besök i en slottsträdgård eller en tältövernattning är mer passande.
  2. Hur gammal är personen? Ålder kan spela en viktig roll när du väljer en present. Till exempel kan en present som passar en tonåring inte vara lika passande för en äldre person. Vissa presenter, exempelvis som en provning eller en körning i en häftig bil kan kräva att man är minst 18 år gammal.
  3. Personlighetstyp. Alla älskar inte fartfyllda upplevelser som tandemhopp eller bodyflight, och vissa kan ha svårt att ligga still och ta det lugnt på spa.
  4. Fundera på varför du vill ge personen en present? Är det bara för att eller för att du måste, då kanske du inte heller bryr dig om att imponera. Men, en present behöver inte heller vara den den dyraste för att vara mest imponerande. Gör och lägg det du kan, både i pengar och energi.
  5. Låt kreativiteten ta över vid inslagning. Presentationen av presenten är lika viktig som själva presenten i sig. Investera tid i att inslå presenten snyggt och överväg att lägga till ett kort med en personlig hälsning. Detta visar att du har tagit tid och ansträngt dig för att göra presenten extra speciell.

 

Rösta på detta inlägg